FOTOGRAFIE / BODYWORK RETREAT

Het fotografie / bodywork retreat Mallorca van 10 tot 16 september 2023. Tijdens de aangename warme laat zomerdagen en avonden laat Mallorca zich van haar meest fijne en relaxte tijd van het jaar beleven!  Een uniek retreat waar fotografie en bodywork elkaar op een bijzondere manier verbinden en verrijken. Er word op deze manier tijd en ruimte gecreëerd voor een nieuwe verassende manier van waarnemen, mindfull focussen en beleven. Jou fantasie en inspiratie zullen op een ongekend mooie en dynamische manier tot bloei kunnen komen. Je word professioneel begeleid zodat je de techniek van je camera, ofwel spiegel reflex of en camera op een gsm, beter leert kennen.

Je krijgt essentiële informatie over het werken met o.a. Licht en schaduw, compositie, snelheid etc. Kortom je krijgt alle handvaten om tot jou unieke beeld te komen.  Om jezelf vrij te maken van eventueel aanwezige obstakels die je fantasie en inspiratie in de weg staan, gaan we werken met, meditatie, free style yoga, ademhalingsoefeningen, hiking, massage, mantras, dans, etc. Meer ruimte in het lichaam geeft meer ruimte in je geest voor een heldere blik in volledige vrijheid.  Mindfull fotograferen brengt je in het hier en nu, een kleurrijke mediterrane meditatie. Ga met ons mee op deze inspirerende reis naar het heerlijke en bijzondere Mallorca waarin alles mag en niets moet.

Tijd en ruimte voor jezelf waarin jij op een speelse eigen manier en tempo kunt gaan experimenteren met fotografie en bodywork. Fotografie en bodywork hebben veel overeenkomsten. Zowel bij fotografie als bij bodywork ben je in het moment, word er een volledige focus gevraagd en krijg je door volledige overgave, er iets unieks voor terug. We benaderen in dit retreat fotografie op een organische manier waardoor jou eigenheid duidelijk vertaald word in je beelden. We geven veel aandacht aan een mooie balans tussen inspiratie en techniek. Er zullen tijdens dit hele proces ook stilstaan voor reflectie, voor groei en eventueel helen. Jij staat in deze week centraal waarin je helemaal jezelf mag en kunt zijn. Tijdens dit retreat zal je uitgenodigd worden om jezelf te laten inspireren door alles wat er aangeboden wordt en alles wat er op je pad zal komen, nogmaals voel jezelf vrij, niets moet alles mag. Dus wil jij jezelf een waardevol geschenk geven, een week heerlijk genieten op een heel bijzondere mooie plek waar de energie heel puur en magisch positief  is op een van de mooiste eilanden van de wereld, met elke dag een heerlijke  eerlijke gezonde vegetarische / mediterrane keuken, ben je beginnend of gevorderd geïnteresseerd in fotografie en bodywork, jong of ouder, dan ben jij van harte welkom bij ons in prachtig Mallorca.

Over ons

Hallo mijn naam is Anja Maas, kom uit nederland woon en werk in Nederland en Mallorca. Ik werk vanaf 2007 als yoga docent, en vanaf 2008 heb ik mijn eigen praktijk voor massage en lichaamstherapie in nederland en vanaf 2020 ook in Mallorca. Ik heb al sinds 1981 een bijzondere liefde voor de Baleraren en ben dan ook heel blij dat ik in het verleden, heden en in de toekomst retreats mag aanbieden op deze magische plek in de wereld. Mijn passie ligt in inspireren, en mijn kracht ligt in het organiseren. Ik ben dan ook telkens weer heel dankbaar om te zien hoe mensen op hun eigen manier tijdens een retreat tot zich zelf komen en de rust en ruimte vinden om te kunnen genieten en levensvreugde kunnen ervaren. Mijn grootste geschenk is dan ook altijd de grote glimlach van een gast en de blik in hun ogen die zeggen “het is goed geweest ik heb een heerlijke reset gehad en kan weer met een frisse blik op mijn leven verder” Tijdens dit fotografie / bodywork retreat komen voor mij de elemten samen waar ik heel gelukkig van word en waar ik mezelf helemaal in thuis voel. Door mijn opleiding aan de HKU Hoge school voor de Kunst in Utrecht faculteit regie / theater, De kleine Tiki opleiding tot kunstzinnig dynamisch coachen en mijn werk in het verleden als fotograaf, plus mijn huidige werkzaamheden als massage en lichaamstherapeute en yoga docent, kan ik samen met Annoesjka, met jou als individu en jullie als groep weer iets moois gaan weg zetten. Meer info over mij, mijn yoga aanbod en massage opties kan je vinden op deze site www.studiolagente.com.

Mijn naam is Annoesjka Graaf. Mijn foto’s zeggen veel over wie ik als persoon ben en hoe ik naar de wereld om me heen kijk. Als gevoelig kind kon ik al vol verwondering om me heen kijken en legde dit als plaatjes vast in mijn hoofd. Ik ben een beelddenker waardoor ik ook alles herinner door de beelden erbij op te roepen. Doordat ik als jong meisje in de Arabische wereld woonde, zijn kleuren, sferen en andere culturen mijn grootste inspiratiebron. In 2015 duwde het leven mij in de richting om van mijn passie mijn beroep te maken. Bij mij gaat fotograferen meer dan alleen om een technische goed plaatje. Een foto moet je raken, je meenemen in een beleving en je fantasie aanzetten. Dit stukje leer je alleen niet uit een boekje maar moet je voelen en ervaren. Ik neem je daarom graag mee op reis om samen echt te leren kijken, je te verwonderen over de schoonheid van alles op Mallorca en hoe dit vast te leggen met je camera. Een van mijn ultieme dromen is reisfotograaf worden. Door deze retreat samen met Anja te verzorgen kan ik mijn droom verwezenlijken en deze samen met jullie delen.
Voor meer informatie over mij en mijn werk ga naar www.noesjmoments.nl.

De locatie

Casa Rosa is een Spaanse Finca gebouwd in de 19de eeuw in der tijd prachtig verbouwd tot wat het is heden ten dagen. De finca bied ruim plaats aan 14 personen. Er is een grote woonkamer met verschillende knusse zit hoekjes en een riante modern uitgeruste open keuken. Aan de woonkamer is een grote open serre met over de gehele breedte een glazen schuifpui waardoor de ruimte heerlijk licht is en binnen en buiten prachtig in elkaar overvloeien. Er zijn beneden en boven verschillende privé en gedeelde zeer smaakvol rustig gestylde slaapkamers en 4 badkamers uitgerust met hamamdoeken shampoo, conditioner en douche/badgel, en dat allemaal met het prachtig uitzicht.

Er is ook nog een heel gezellig apart gasten huisje dat ruimte geeft aan twee gasten met 1 badkamer. Er is buiten een een overdekte ruimte die aan de voorzijde open is waar ruimte gegeven kan worden aan yoga en massage. Er is zowel binnen als buiten ruim de gelegenheid aan de grote tafels om gezellig samen met de groep te ontbijten, brunchen, lunchen en te dineren. Het landgoed van Casa Rosa bied ruimte aan enorme tuin met prachtig groen en vele bomen en planten heeft een groot grasveld en aan de andere kant een grote vijver met kooikarpers en fonteinen.

Daarachter een heerlijk zeer ruim zwembad met ligbeden, zitjes om heerlijk te genieten van de zon. Het zwembad is bijzonder. Het is gevuld met zout water uit de terres de l’Elbre, een van de zeven gebieden in Catalonië en onderdeel van Unesco. Het natuurlijk zout is goed voor huid en haar. Voor mensen met huid aandoening zoals eczeem en psoriasis is dit een weldaad en helend. Mede door het zout kan je in dit zwembad heerlijk floaten, wat een van onze activiteiten is tijdens het retreat. Je waant je zelf werkelijk in een klein paradijs door al het groen, het adembenemende uitzicht op de bergen en natuurlijk de stilte met alleen de geluiden van de natuur en de vogels om je heen.

Casa Rosa is gelegen in het noordwesten van Mallorca. Het ligt in het rustige buiten gebied van het gezellige dorp Esporlas wat gelegen is in de glooiende heuvels aan de voet van het Tramuntana gebergte wat de status Unesco wereld erfgoed heeft. Vanuit het vliegveld is het 20 minuten rijden naar Casa Rosa. Ook al is Casa Rose echt uitzonderlijk rustig verscholen ver weg van de toeristische druktes, heeft het een zeer praktische centrale ligging. Vanuit Esporlas ben je zo verder in het Tramuntana gebergte naar alle prachtige bergdorpen, waar we ook tijdens het retreat oa gaan hiken, naar Palma de hoofdstad van het eiland, naar alle verschillende strandjes en je bent zo op de snelweg die je naar alle andere bestemmingen op het eiland voeren. Dus Casa Rosa is de perfecte locatie voor ons retreat.

Dag en avond indeling

Er is een dag en avond indeling gemaakt met verschillende activiteiten waar uiteraard naar eigen behoefte aan deel kan worden genomen. De dag is zo ingedeeld dat er buiten het aanbod nog ruimte en tijd voor jezelf over is die naar eigen idee en behoefte ingevuld kan worden. De massages kunnen in het begin van het retreat worden ingeboekt. Deze tijd indeling is mogelijk met enige wijzigingen voor behouden.

7:30 Wake-up call
8:00 tot 9:00 Meditatie / Yoga
9:15 tot 10:15 Brunch
10:45 tot 12:45 Activiteit
13:00 Lunch met de mogelijkheid om mee te nemen.
17:00 tot 18:30 Bodywork
19:00 tot 20:00 Dinner
20:30 Avond programma

Een greep uit de activiteiten

Fotografie en bodywork. Op dit unieke retreat zal Fotografie als een rode draad door elke dag van deze week heen lopen. Zoals al eerder aangegeven gaan we in deze week werken aan onze individuele reis in onze fantasie en inspiratie, zodat we bewust worden van wat ons nu echt raakt en hoe we een authentiek beeld kunnen weer geven. Natuurlijk is het fijn om de basis theorie te kennen zodat je tot dat resultaat kunt komen wat jij voor ogen hebt. We behandelen o.a. basis belichtingsdriehoek, Scherpstellen, compositie, kijken en kaderen, bewerken, kleur, zwart wit, etc. Alles kan worden toegepast zowel met je spiegelreflex camera /systeem camera of goede smartphone camera. Uiteraard als je graag via automatische instelling wilt fotograferen, is dat absoluut geen probleem. Voel je vrij om zo te werken zoals jij dat graag wilt. En natuurlijk zullen er mensen zijn die alle technische mogelijkheden van hun camera kennen, voor deze mensen zal de uitdaging zeker niet minder interessant zijn. Thema’s waar we mee gaan werken zijn o.a. landschap, portret, food, lifestyle, sfeer, street, art, etc. Natuulijk het allerbelangrijkste, we gaan werken op een plek in de wereld waar de omgeving en vooral het bijzonder mooie beroemde licht van Mallorca je ter beschikking word gesteld. Menig bekend en onbekend fotograaf, kunstenaar en cineast zijn je voor gegaan en hebben Mallorca voor altijd in hun kunstzinnige hard gesloten door het betoverende licht en haar adembenemende omgeving. We gaan dan ook naar het prachtige kunstenaars dorp Deia waar we niet alleen gaan wandelen, mediteren en fotograferen, we gaan op bezoek bij een beeldend kunstenaar om zijn werk te bezichtigen en zijn verhaal rondom inspiratie te bespreken. Jezelf door middel van bodywork vrijmaken, ruimte creëren voor jou unieke beeld. Hatha Yoga en Hatha Flow in combinatie met Yin Yoga een mooie balans tussen Yin en Yang. De lessen worden telkens aangepast aan het moment, tijd en energie. Meditatie rustige en actieve vormen. In stilte of met geluid, in rust of in beweging oa kundalini meditatie en 5 ritmes dans, visualisatie of gericht op pranayama, een scala van verschillende meditatieve vormen en technieken die een waardevolle bijdrage voor jou zijn in deze week om tot rust, inzicht en inspiratie te komen. Diverse massage behandelingen die voor nog meer verdieping en ontspanning zorgen. Kijk voor de mogelijkheden op de site www.studiolagente.com bij massages opties. We gaan hiken, wandelen met en zonder begeleiding door de prachtige natuur van Mallorca. Laat je verrassen door het veelzijdige landschap van het eiland er is veel te zien, te ruiken, te horen en te voelen. De energie die dit landschap uitdraagt is een ware beleving en niet zelden betoverend mooi. We hebben een groot scala aan mogelijkheden over het hele eiland. We willen de balans tussen rust ontspanning en actief bezig zijn goed bewaken. we hebben daarom gekozen om voor dit retreat bij Casa Rosa, een gebied uit te kiezen in het tramuntana gebergte dat strekt van zuid west Port Andratx tot en met noord west Soller en gemeente Calvia. In het programma zit zeker een bezoek aan een van de fascinerende steden, de mooie dromerige dorpen en bezoek aan een van de nabij gelegen mooie haventjes met strandjes. We gaan natuurlijk ook lekker genieten van een verfrissende duik in het heldere zee water en heerlijk ontspannen in het zonnetje op het strand. Voor in een van de avonden hebben we een verrassing met muziek en mantra’s die verzorgd zal worden door David Lurey. En nogmaals alles mag niets moet.

We gaan voor een groepsgrootte van 8 personen. We houden het bewust bij een relatief kleinere groep daar we aan iedereen voldoende aandacht kunnen besteden. Wij staan voor kwaliteit, en willen kunnen voldoen aan al onze beloftes, en zijn van mening dat we dit beter kunnen waar maken in een kleinere groep.

Wat is inclusief de prijs van het retreat?

Vervoer van het vliegveld naar Casa Rosa en weer terug naar het vliegveld.
De 6 overnachtingen in een gedeelde kamer.
De 6 overnachtingen in een privé kamer.
Drie uitgebreide maaltijden en kleine tussendoortjes.
Heel de dag water, thee, koffie.
Alle activiteiten.
De massage behandelingen, van Studio La Gente.
Rugzakje met naslagwerk voor de fotografie, notitie boekje en pen plus kleine verrassing.

Wat is exclusief de prijs van het retreat?

Vliegticket.
De eigen auto huur.
De consumpties en versnaperingen als we een externe activiteit hebben.

Datum van het retreat

Zondag 10 september tot en met zaterdag 16 september 2023. Inchecken vanaf 15:00 uur en uitchecken om 11:00 uur.

Prijs, aanbetaling

Prijs voor dit retreat 6 overnachtingen pp al inclusief zoals aangegeven in een gedeelde kamer totaal € 1225,-
Prijs voor dit retreat 6 overnachtingen pp al inclusief zoals aangegeven in een privé kamer totaal € 1375,-
Bij aanmelding voor het retreat is er een aanbetaling verschuldigd van €400,-
De rest betaling van het totaal bedrag dient uiterlijk 3 weken voor aanvang datum van het retreat te zijn betaald.
Natuurlijk mag je ook het totaal bedrag in een keer voldoen.

Annulering en restitutie

In het geval wij van de organisatie het retreat niet door kunnen laten gaan in het geval van corona maatregelen of elke andere reden, zal er binnen 3 weken een 100% terug betaling plaats vinden van het totaal bedrag wat door jou overgemaakt is voor het retreat. Er is ook een mogelijkheid om je boeking vast te leggen in een dan nieuw gemaakte datum voor het geanuleerde retreat, binnen het jaar 2022 en 2023.

In het geval jezelf wilt annuleren kan dit tot 3 weken voor aanvang van startdatum van het retreat. Als er binnen deze 3 weken geanuleerd word door jouzelf, met ANDERE redenen dan ernstig letsel of ziekte, overlijden of corona restricties uit het land van afkomst, zal er een restitutie gegeven kunnen worden van 50% daar er binnen die tijd kosten zijn gemaakt voor jou plaats in het retreat. Voor alle andere anuleringen, dus die gemaakt worden voor de 3 weken en de geldig toegestane anuleringen binnen de 3 weken, zal een 3% administratie kosten gerekend worden. Er zijn geen gedeeltelijke restituties mogelijk als je bv later aankomt, of eerder weg gaat bij het retreat, vlucht anulering of reis vertraging. Daar zijn wij niet verantwoordelijk voor. Het is ten alle tijden toegestaan om een vervangende gast naar voor te brengen als je wilt annuleren.

Wij raden je aan een reis verzekering te nemen voor anulering kosten en ziekte.

Aanmelden inschrijving retreat

Voor aanmelding of vrijblijvende informatie over deze heerlijke week neem je contact op via mail Info@studiolagente.com of via GSM 0031-651119048.

Na de aanvraag voor aanmelding, krijg je via mail een aanmeldingsformulier. Een vragen formulier die ons kan helpen je retreat zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, uiteraard zullen al deze gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Een factuur voor de aanbetaling. Zodra de aanbetaling gedaan is, is je aanmelding voor deze geweldige week een feit. En ga je heerlijk met ons mee naar Mallorca. Daarna krijg je nog allerhande informatie, die je nodig hebt voor deze week met wat handige tips.

Onze belofte aan jou

Voor ons is het belangrijk dat het je deze week aan niets ontbreekt, dat je je vrij en veilig voelt, dat op de juiste plaats bent aangekomen voor rust en reflectie en inspiratie en dat je na deze week weer helemaal opgeladen bent met positieve energie en zo weer met vernieuwde kracht en vernieuwde blik en focus, kennis en jou unieke mooie beelden, weer terug kunt gaan naar huis, en de wereld om je heen.